Navigatie overslaan

Op tctubantia van vandaag :

Hulp voor allochtonen met bedrijfsplannen

vrijdag 11 juli 2008 | 15:05 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 15 juli 2008 | 00:06<

AMELO – Allochtonen in Almelo, die plannen hebben een eigen onderneming te beginnen, kunnen binnenkort speciale hulp krijgen van de Stichting Nieuw Ondernemen Regio Almelo (SNOR). De Stichting is daarvoor een samenwerking aangegaan met de Fortisbank, het CWI en de gemeente Almelo.

Fortis is met haar fonds microfinancieringen van de partij. Aanvullend kan uit het participatiefonds van de stichting een financiering worden verstrekt.

Allochtonen die belangstelling hebben kunnen zich melden bij het CWI (G. Ekizkuyu), de gemeente Almelo (raadslid A. Alcicek) of bij SNOR (H. Hulman).

Mijn mening heb ik maar weer gepost……….

Een beetje raar gebracht nieuws, Stichting SNOR doet ‘het’ al 25 jaar. En niet alleen voor allochtonen hoor maar (en ik citeer van de website van snor)

“Deze organisatie is mede een initiatief van de gemeente Almelo. U kunt op ons rekenen. Niet met vage tips of dikke rapporten, maar met concrete en deskundige ondersteuning van uw initiatieven.

Een ondernemingsplan maken, geschikte bedrijfsruimte vinden, met allerlei instanties overleggen en aantoonbaar maken of er klanten geïnteresseerd zijn in uw product of dienst is voor veel startende ondernemers een hele klus. Ons doel is u als startende ondernemer steun te geven bij het opzetten van uw eigen bedrijf en te adviseren gedurende de startfase.”

Vervelend vindt ik wel dat allochtone ondernemers (en alleen allochtone ondernemers) na selectie een beroep kunnen doen op microfonds van Fortis (alsof die nu nog geld over hebben, maar dat terzijde) van maximaal 15.000 eurie. Daarnaast is er ook binnen SNOR nog een potje.. Tja potjes genoeg als je er zo’n potje van maakt lijtk me.

Goede kans voor de allochtone ondernemer in de dop, maar wel schandalig dat het alleen voor allochtonen is.

Advertenties
%d bloggers liken dit: