Navigatie overslaan

Maandag 16 juni 2008.  Man gijzelt wethouder en 4 ambtenaren in het gemeentehuis te Almelo. Na een slepende onderhandelingsperiode geeft hij zich over. 

En dan dit :

De verdachte van de gijzeling in het stadhuis van Almelo blijft in z’n cel. De rechter commissaris heeft beslist dat de hechtenis met twee weken is verlengd. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van de gijzeling maar ook van brandstichting in zijn eigen café de Rechter en van verboden wapenbezit. De verdenking tegen de man luidt gijzeling van vijf personen, brandstichting met gevaar voor goederen en personen en verboden wapenbezit. Hij drong maandag met twee pistolen de werkkamer van Kuiper binnen uit woede over een conflict met de gemeente over z’n restaurant. Hij hield de vijf mensen bijna zes uur in gijzeling, maar gaf zich aan het einde van de middag over.
 

Hoezo verdacht van gijzeling? Dat eerst bewezen moet worden dat hij zijn eigen zaak in de brand heeft gestoken kan ik nog inkomen. Maar verdacht van vuurapenbezit en gijzeling? Wat een onzin!

Advertenties
%d bloggers liken dit: